Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е сигурен, че Манчестър Сити не би спечелил Висшата лига през този сезон, ако трябваше да се справя с кризата с контузени играчи, която връхлетя мърсисайдския клуб.

Ливърпул беше без централните си защитници Върджил ван Дайк и Джо Гомес през по-голямата част от кампанията, а в един момент се контузи и Жоел Матип.

Фабиньо, който бе преместен от полузащитата в центъра на отбраната, за да запълни зейналата празнина, се сблъска с мускулни проблеми, а Диого Жота и Джордан Хендерсън също пропуснаха важни битки.

"Както казах преди началото на тази година, с този брой контузии, които имахме, не беше моментът да станем шампиони. Няма шанс. За никого - заяви Клоп преди финални мач за сезона в неделя срещу Кристъл Палас. - Колкото и да са добри, ако Манчестър Сити беше без трима от централните си защитници, нямаше да спечелят лигата."

"Имаме известна стабилност и отново създадохме увереност в тима. Вкарахме в правилните моменти и допуснахме по-малко голове. Това трябваше да направим. Но в последния кръг всичко може да се случи. Никой не трябва да очаква перфектен мач, прекалено много уважавам Палас", добави мениджърът.

Ливърпул победи Кристъл Палас със 7:0 през декември, което помогна на отбора на Клоп да поддържа по-добра голова разлика в сравнение с Лестър. Мениджърът обаче заяви, че резултатът е без значение преди "наистина интересния мач" на "Анфийлд" и се надява 10 хиляди фенове, които се завръщат на стадиона, да им дадат нужната подкрепа.

"Няма да следим останалите мачове, защото в ситуацията, в която сме, всичко е в нашите ръце, освен като Лестър не води с 4 или 5 гола, а при нас резултатът все още е 0:0. Планът е да изиграем топ мач", обобщи германецът, цитиран от webcafe.bg.