Ливърпул навлезе в последните десетина дни от лятната си подготовка преди началото на новия сезон и си остава с едно ново попълнение - френския централен бранител Ибрахима Конате. Със сигурност феновете се надяваха на по-интензивно трансферно лято, но поради различни причини това не се случи.

Мениджърът Юрген Клоп обаче вярва, че тимът му е достатъчно боеспособен, за да се бори с останалите жадни за слава конкуренти във Висшата лига.

След няколко седмици в Австрия "червените" се преместиха в Евиан, а в подножието на Алпите са предвидени две контроли по 60 минути с италианския Болоня в четвъртък.

Почти сигурно е, че Клоп ще пусне две различни 11-орки, а втората ще отразява до голяма степен тази, на която германецът ще заложи в откриващия мач от първенството, който е срещу завърналия се в елита Норич.

Бразилците Алисон, Фабиньо и Фирмино се присъединиха към групата в Евиан в неделя и ако играят срещу Болоня, ще е за кратко и като резерви, пише webcafe.bg. Деветима от титулярите за мача срещу "канарчетата" изглеждат ясни, според журналистите, които отразяват подготовката на мърсисайдци.

Една от "висящите" позиции е на вратарския пост. Ако Алисон успее да навакса в малкото дни до началото на кампанията, той ще заеме обичайното си място под рамката на вратата, а в противен случай на терена ще е Куивин Келъхър. 

Ван Дайк и Джо Гомес още не са готови за титуляри в големите битки и Клоп и хората им са категорични, че след дългото им отсъствие няма да бъдат "пришпорвани". В тяхно отсъствие двойката централни бранители ще Ибрахима Конате-Жоел Матип. Бековете са ясни: Трент Александър-Арнолд като десен и Анди Робъртсън - в лявата зона.

Линията, за която има най-големи колебания, е халфовата. Ако всичко е наред с Тиаго, той ще е титуляр, натоварен да оперира в по-дълбока зона пред отбраната. Наби Кейта се представя много силно в подготовката и би следвало да му се гласува доверие срещу "канарчетата", а третият халф ще е някой измежду Фабиньо и Джеймс Милнър. Много ще зависи от това как е протекла подготовката на бразилеца, който е в Алпите от едва няколко дни.

В центъра на атаката ще е Диого Жота. От дясната му страна ще играе Мохамед Салах, а от лявата - Садио Мане. Ливърпул започва кампанията в събота, 14 август, на негостоприемния "Кероу роуд" от 19:30 часа наше време.