Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън съвсем скоро ще подпише нов договор с клуба. Английският национал вече обсъжда последните детайли и клаузи с ръководството и се очаква скоро споразумението да бъде обявено официално, твърди журналистът Дейвид Орнщайн от The Athletic.

Според информацията 31-годишният полузащитник ще удължи контракта си до лятото на 2024 година, като ще има възможност и за допълнителни 12 месеца. Настоящият му договор е до края на сезон 2022/2023.

Халфът играе за Ливърпул от 2011 година, когато беше привлечен от Съндърланд. Той пое капитанската лента в клуба след напускането на легендата Стивън Джерард през 2015 година.

С мърсисайдци той спечели Висшата лига, Шампионската лига, Световното клубно първенство, а също така и Суперкупата на Европа и веднъж Купата на Лигата.

Ливърпул поднови договорите на редица основни играчи. Дългосрочни контракти вече подписаха Трент-Александър Арнолд, Алисон, Фабиньо и Върджил ван Дайк.

Скоро се очаква и голямата звезда Мохамед Салах също да се обвърже с клуба. Преговори пък се водят още със Садио Мане и Андрю Робъртсън.