Влиятелният спортен директор Майкъл Едуардс ще напусне Ливърпул идното лято. Считан от мнозина като архитекта на отбора, спечелил Шампионската лига и Висшата лига под ръководството на Юрген Клоп, контрактът на Едуардс изтича в края на настоящия сезон 2021-22.

След близо десет години в клуба, The Athletic предава, че Едуардс е информирал ръководството на мърсисайдци, че ще си тръгне през следващото лято. Според информацията Джулиън Уорд, който бе издигнат директно за помощник на Едуардс миналия декември, може да замени настоящия спортен директор на „червените“.

Едуардс пристигна в клуба от Мърсисайд през ноември 2011 като отговорник за представянето и анализите, след като работи под ръководството на Хари Реднап в Портсмут и Тотнъм. Той бе издигнат до действащата си роля през 2016 и оттогавам насам изигра ключова роля в трансферната активност на Ливърпул.

Смята се, че бившият професионален футболист е бил сериозно въвлечен в продажбата на Филипе Коутиньо на Барселона за 142 млн. паунда, както и в привличанията на Върджил Ван Дайк и Мохамед Салах. Информацията допълва, че напускането му все още „не е финализирано“, но се очаква Едуардс да напусне клуба, вероятно дори преди изтичането на договора му. Ливърпул привлече само Ибрахима Конате за 36 млн. паунда от РБ Лайпциг това лято, докато Хари Уилсън, Тайво Авониуи и Джердан Шакири напуснаха клуа с безплатни трансфери.

Съставът на Клоп бе удържан от 10 от Челси за равенство 1:1 в събота, губейки първи точки за сезона след три кръга в Премиършип. Отборът попадна в група В на Шампионска лига заедно с Милан, Порто и Атлетико Мадрид. /БГНЕС