Джордан Хендерсън подписа нов четиригодишен договор с Ливърпул, за да сложи край на спекулациите, че клубният капитан може да сложи край на десетгодишния си престой на „Анфийлд“.

Мърсисайдци обявиха новината в сутринта на последния ден от трансферния прозорец, като полузащитникът парафира контракт за четири години – контракт, който може да бъде и негов последен в кариерата.

„За мен е голяма чест и гордост да продължа приключението си тук. Невероятно е нещата да приключат и да се концентрираме върху това, което ще ни предложи бъдещето. Намирам се на различно място, разбира се, като човек и играч, от момента, в който пристигнах тук. Научих и израснах много и трябва да благодаря на много хора за това. Всяка минута тук е истинска наслада за мен, дори когато се върна назад в годините и трудните моменти, все още се наслаждавах на това да бъда част от този футболен клуб. Колкото по-дълго мога да правя това, толкова по-добре за мен. Искам да бъда тук възможно най-дълго, винаги съм го казвал. Да продължа това приключение е невероятно за мен и моето семейство и се надявам, че феновете и клубът се чувстват по същия начин“, сподели Хендерсън.

Той има 394 мача за Ливърпул след присъединяването си от Съндърланд преди десет години. По време на кариерата си на „Анфийлд“ полузащитникът е печелил Висшата лига, Шампионската лига, Купата на Лигата, Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство. И 31-годишният футболист се надява на още успехи в „червената“ фланелка преди края на кариерата си.

„Всяка година е една и съща, всяка година е най-голямото предизвикателство, най-големият сезон пред нас. Чувствам се по-гладен от всякога за успехи. Чувствах се толкова гладен и преди десет години, да докажа на хората, че заслужавам да бъда в този футболен клуб и да давам абсолютно всичко от себе си всеки ден за емблемата, за феновете и за всички други в тази сграда. Ако направим това, смятам, че имаме добър шанс да бъдем успешни“, завърши той. /БГНЕС