Ливърпул победи Норич Сити на "Кероу Роуд" с класическото 3:0 в мач от турнира за Купата на Лигата в Англия. Такуми Минамино (4‘, 80‘) се разписа на два пъти за успеха, а едно попадение добави Дивок Ориги (50‘).

В края на първото полувреме Христос Цолис пък пропусна дузпа за домакините.

По този начин мърсисайдци продължават добрата си серия срещу този съперник и вече са непобедени в последните 16 двубоя помежду им (2 равенства, 14 загуби).

Само преди малко повече от месец "червените" отново се наложиха над "канарчетата" със същия резултат – в първия кръг на Висшата лига.

Днес Юрген Клоп даде почивка на голяма част от основните си футболисти. Салах, Мане, Фирмино, Ван Дайк и Александър-Арнолд изобщо не попаднаха в групата, а капитанът Джордан Хендерсън се появи от резервната скамейка в самия край на мача. За сметка на това дебют за Ливърпул направи 16-годишният Кейд Гордън.


Двубоят започна отлично за мърсисайдци, които откриха резултата още в 4-ата минута. Такуми Минамино се оказа на точното място в наказателното поле, след като Дивок Ориги свали топката след ъглов удар и японецът се разписа от близко разстояние.

В 12-ата минута Конате беше близо до това да удвои аванса на Ливърпул, но изстрелът му с глава мина над напречната греда.

В средата на първото полувреме 16-годишният играч на "червените" Кейд Гордън действа индивидуално и си освободи пространство за удар, който обаче не намери целта.

Малко след като измина половин час игра гостите допуснаха грешка при изнасянето на топката, от която Адам Айда можеше да се възползва, но нападателят стреля твърде слабо и не успя да затрудни Келехър.

В 41-ата минута Конър Брадли извърши нарушение срещу Димитрис Янулис в наказателно поле, а главният съдия не се поколеба да посочи бялата точка. Цолис се нагърби с изпълнението и стреля в средата, но Келехър се намеси с крак, а при добавката домакините не съумяха да реализират.

В ответната атака Къртис Джоунс нанесе изстрел от границата на пеналтерията, но кълбото профуча над горната греда.

Домакините можеха да възстановят равенството на "Кероу Роуд" още в първите секунди след почивката. Пред Леес-Мелоу се откри отлична възможност да шутира, но ударът му мина високо над вратата.

Вместо това, Ливърпул нанесе втори удар по амбициите на "канарчетата" в 50-ата минута. "Червените" организираха добра атака по левия фланг, където Цимикас центрира към Дивок Ориги, а нападателят беше безкомпромисен с глава – 0:2.

Само 120 секунди по-късно белгиецът можеше да се разпише отново, но изстрелът му по диагонала премина на сантиметри от левия страничен стълб.

В 73-ата минута Лукас Руп направи опит да изненада стража на гостите от дистанция, който обаче не бе увенчан с успех.

Такуми Минамино сложи точка на спора 10 минути преди края на редовното време. Японецът получи подаване в наказателното поле и хладнокръвно преодоля стража на домакините, с което оформи и крайния резултат – 0:3.

До края на срещата домакините опитаха да отбележат почетно попадение, но Келехър се отчете с няколко добри изяви под рамката.

Норич – Ливърпул 0:3

Голмайстори:

0:1 – Минамино 4‘

0:2 – Ориги 50‘

0:3 – Минамино 80‘

Норич: Гън, Гибсън, Ханли, Омобамиделе, Янулис, Руп, Мумба (Рашица – 69‘), Леес-Мелу (Дауъл – 77‘), Гилмор, Цолис (Пуки – 69‘), Айда

Ливърпул: Келехър, Брадли, Конате, Гомес, Цимикас (Робъртсън – 66‘), Кейта (Мортън – 46‘), Джоунс (Хендерсън – 87‘), Окслейд-Чембърлейн, Гордън, Минамино, Ориги