Новакът във Висшата лига Брентфорд и Ливърпул сътвориха истинско голово зрелище на "Брентфорд Къмюнити Стейдиъм", което не излъчи победител. Двата отбора завършиха наравно 3:3 в шампионатен двубой от 6-ия кръг, изпълнен с много емоции и обрати.

Пинок даде тон на головото шоу в 27-ата минута, но само 4 по-късно Диого Жота възстанови равенството. След почивката Мохамед Салах отбеляза своя гол №100 във Висшата лига в 151-ия си мач с червения екип. Витали Янелт върна интригата в 63-ата минута, но отново възпитаниците на Юрген Клоп реагираха бързо и Къртис Джоунс (67‘) даде преднина на своя отбор. "Пчеличките" не бяха казали последната си дума и влезлият от резервната скамейка Йоан Уиса оформи крайното 3:3 в 82-ата минута, с което спечели точката за Брентфорд.

По този начин Ливърпул пропусна да се откъсне на върха, след като по-рано днес Челси и Манчестър Юнайтед загубиха своите срещи и пред мърсисайдци се откри добра възможност да си извоюва преднина от 3 точки.

С равенството срещу Брентфорд, гостите остават на първото място във Висшата лига, но само с точка повече от преките си конкуренти в битката за титлата. "Пчеличките" са само с едно поражение от началото на сезона, дошло от Брайтън.


Мърсисайдци започнаха двубоя по-активно и като по чудо не излязоха напред в резултата в 7-ата минута. Мохамед Салах бе изведен зад гърба на противниковата защита и преодоля стража на домакините, но Кристофър Айер изчисти топката от самата голлиния, а при добавката Мане стреля във външната част на мрежата.

"Пчеличките" отговориха мигновено с изстрел на Айвън Тони, който обаче премина встрани от целта.

Секунди по-късно Брентфорд стигна до идентично положение като това на Мохамед Салах. Браян Мбемо излезе очи в очи с Алисон, но този път Жоел Матип се превърна в герой, след като се намеси на сантиметри пред голлинията.

В 27-ата минута домакините изпълниха пряк свободен удар по заучен начин, който позволи на Пинок да се озове на страхотна позиция и от близко разстояние да порази вратата на "червените" – 1:0.

Реакцията на мърсисайдци не закъсня и само 4 минути по-късно Диого Жота възстанови равенството. Капитанът Джордан Хендерсън предостави перфектно центриране в наказателното поле към португалския нападател, който се пребори във въздуха и с глава матира Рая – 1:1.

В 39-ата минута Къртис Джоунс опита изстрел от дистанция, който се отби в страничната греда, а кълбото попадна в непокрития Диого Жота. Той стреля от движение и само блестящата намеса на домакинския страж запази резултата непроменен.

Ливърпул можеше да стигне до пълен обрат още преди почивката, но Александър-Арнолд шутира неточно от фал в близост до пеналтерията.

Още в началото на второто полувреме гостите имаха добра възможност за попадение, но Жота не се ориентира по най-добрия начин в наказателното поле и не застраши вратата на "пчеличките".

По-активната игра на мърсисайдци даде резултат в 54-ата минута, когато Салах също записа името си сред голмайсторите. Египтянинът получи страхотно подаване от Фабиньо и засече топката от въздуха, за да отбележи своя гол №100 с екипа на Ливърпул във Висшата лига.

Малко след като измина час игра Брентфорд се върна в двубоя. Янсен се оказа най-съобразителен в наказателното поле и стреля мощно в горната греда, а при добавката Янелт бе на точното място, за да възстанови паритета на "Брентфорд Къмюнити Стейдиъм".

Отново само 4 минути бяха нужни на "червените" да излязат напред в резултата. Къртис Джоунс си освободи пространство и с мощен удар от далечно разстояние не остави шансове за намеса на Рая – 2:3.

В 77-ата минута Салах имаше възможност да се разпише за втори път, но излязъл очи в очи с противниковия страж, той не подходи по най-сериозния начин и в опита си да го прехвърли, прати топката над напречната греда.

Влезлият като резерва за Брентфорд Йоан Уиса се превърна в герой за своя тим, след като се разписа в 82-ата минута. „Пчеличките“ дори стигнаха до четвърто попадение чрез Тони, което обаче бе отменено заради засада.

Брентфорд – Ливърпул 3:3

Голмайстори:

1:0 – Пинок 27‘

1:1 – Жота 31‘

1:2 – Салах 54'

2:2 – Янелт 63‘

2:3 – Джоунс 67‘

3:3 – Уиса 82‘

Брентфорд: Рая, Айер, Янсон, Пинок (Йоргенсен – 43‘), Канос, Янелт, Ньоргор (Уиса – 78‘), Ониека (Баптист – 68‘), Хенри, Мбемо, Тони

Ливърпул: Алисон, Александур-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Джоунс (Фирмино – 68‘), Салах, Жота, Мане