Юрген Клоп отхвърли опасенията относно проблемите на Ливърпул в защита след зрелищното равенство 3:3 с Брентфорд, преди отборът да се изправи срещу Порто в Шампионската лига във вторник вечер.

Шесткратният европейски шампион стартира кампанията си в най-престижния европейски клубен турнир с домакински успех над Милан с 3:2 в група В. Ливърпул е на първа позиция във Висшата лига преди мача между Кристъл Палас и Брайтън по-късно днес, но бе нехарактерно пропусклив в отбрана срещу новаците в Премиършип през уикенда, като на два пъти пропиля аванс в резултата.

Тимът бе допуснал само един гол в Лигата в предишните си пет двубоя. Но Клоп сподели, че е говорил относно проблемите с играчите си и е уверен, че мърсисайдци могат да се коригират.

„Не е чак толкова сериозен проблем. Не мисля, че трябва да правим от мухата слон за такива неща, но трябва да покажем реакция, това е сигурно. Мисля, че е много коварно да спечелиш футболен мач, когато не се защитаваш на най-високото си ниво, и ние не го направихме“, започна германецът на днешната си пресконференция.

Ливърпул излезе победител в предишните си две визити на португалския Порто с общ резултат 9:1 съответно през 2018 и 2019, но Клоп е категоричен, че тези резултати нямат никакво значение в контекста на сблъсъка във вторник вечер.

„Порто винаги се променя леко, някои играчи си тръгват, други идват, но разчитат на същия мениджър. Но не мислим за предишните два мача, а за този, който предстои. Те имат различни възможности да се организират като състав и като система, и ние трябва да сме подготвени за това“.

„Те са топ отбор, няма спор в това. Те се класират всяка година за групите на Шампионска лига, винаги са първи или втори в португалското първенство – това е топ отбор, и се подготвяме за мач с именно такъв съперник, не за отбор, който сме побеждавали в миналото“, завърши Клоп.