Юрген Клоп сподели, че „продължава да не харесва“ начина, по който играе Атлетико Мадрид, подготвявайки се за среща с тима за първи път след емоционалния сблъсък помежду им през март 2020.

Двата отбора ще се изправят един срещу друг в Мадрид почти 17 месеца, след като „дюшекчиите“ отстраниха мърсисайдци в осминафиналната фаза на Шампионска лига на „Анфийлд“ в последния мач преди сезонът да бъде прекратен заради пандемията от коронавирус.

Клоп бе бесен след двубоя, тъй като според него Атлетико не играл „нормален футбол“ независимо от таланта в техния състав, и не се отрече от коментарите си преди реванша във вторник.

„Вижте, преди всичко мисля, че казах това след втория мач, бях ядосан и разочарован относно много неща…относно живота, донякъде, че нещата ставаха все по-зле и по-зле с това, което се случва в света в момента. След това трябваше да се концентрираме върху футбола при наистина много странни обстоятелства. След това, разбира се, играхме срещу отбор пълен с първокласни играчи. Те се защитаваха с всичко, което имат, и вероятно това е причината да кажа това, което казах. Вижте, Диего Симеоне върши абсолютно всичко вярно“.

"Той е настоящ шампион на Испания, в Атлетико е от дълго, дълго време, много успешен там, разполага с няколко играчи от световна класа, държи ги здраво стъпили на земята, те се борят всячески за животите си. Това казва много за качеството на Диего. Така че ги уважавам напълно. Дали ми харесва? Не особено. Но това е нормално, защото предпочитам различен вид футбол. Но това съм аз".

"Други треньори предпочитат други стилове на игра. Така че никой не трябва да го харесва, просто трябва да бъде успешен и това е Атлетико, със сигурност. Това, което казах тогава, със сигурност беше повлияно от настроението ми в онзи специфичен ден преди година и половина“, сподели германският мениджър на „червените“.

Ливърпул е на върха в група В в Шампионската лига с шест точки от два мача, като Атлетико е втори с четири пункта. Къртис Джоунс няма да бъде на разположение за Ливърпул, след като пропусна убедителния успех над Уотфорд с 5:0 през уикенда, след като получи мускулен проблем с младежкия тим на Англия до 21 г. Той бе заснет обратно на тренировка, но Клоп поясни:

„За съжаление, Къртис бе с нас само за загрявката и ще бъде тук в Ливърпул, за да направи последните стъпки към пълноценни тренировки. Днес направи само загрявка и след това си свърши останалите неща, но все още само индивидуална тренировка и решихме да го оставим тук, за да продължи да тренира самостоятелно. И да се надяваме, че след това ще бъде готов за Юнайтед“, завърши той.