Мениджърът на Уест Хем Дейвид Мойс счупи каръка срещу Ливърпул, след като „чуковете“ победиха с 3:2 последния мач от 11-ия кръг на Висшата лига.

Шотландецът трябваше да чака 11 години и 15 мача, за да запише отново успех на мърсисайдци, които бе побеждавал за последно с Евертън през 2010 г. В предходните си 14 срещи начело на Евертън, Манчестър Юнайтед, Съндърланд и Уест Хем, той претърпя 10 поражения, в четири двубоя завърши наравно.

"Чуковете" също така нанесоха първо поражение на „червените“ във всички турнирир през сезона. С победата лондончани задминаха съперника си на третото място в класирането, на 3 точки от лидера Челси. Ливърпул пък остана на 4 пункта от върха.

Любопитното е, че само два пъти в своята история „чуковете“ са имали повече от спечелените до момента 23 точки, но това е било преди създаването на Висша лига.

„Винаги е било много трудно да победя Ливърпул през цялата ми кариера, тъй като те са били винаги много добър отбор. Така че съм много щастлив, че успях да го постигна. Изключително съм горд, че успях да преобърна пътя на Уест Хем.

Но начинът, по който се случи, е заслуга и на играчите. Вие казвате, че аз съм бил причината, но не бих казал", заяви Мойс.