Ако титлата се печелеше само с нападателен усет, тогава Ливърпул щеше да е фаворит. Мохамед Салах, Роберто Фирмино и Садио Мане продължават да всяват обичайния хаос сред защитата на съперниците.

Комбинациите в отбрана и средата на терена обаче се оказаха по-проблематични за Юрген Клоп и в резултат на това Арсенал ще подходи към този мач с тиха увереност. Стабилнността в дефанзивен план също е голяма причина за подобрената форма на топчиите, които са възродени и нямат загуба в 10 поредни мача във всички турнири, записвайки 8 победи в тях.

Не се съмнявайте обаче, че тази вечер от 19:30 часа на „Анфилд“ ще се появи един разярен отбор на Ливърпул, твърдо решен да компенсира първото си поражение за сезона. Преди международната пауза мърсисайдци паднаха от приятната изненада Уест Хем с 2:3, което сложи край на серията им от 25 поредни двубоя без загуба. А в предишното си домакинство червените също не спечелиха – 2:2 с Брайтън.

Анализаторът на Sky Sports Греъм Сунес е убеден, че днес ще видим напълно различно поведение от момчетата на Юрген Клоп: „Мисля, че Ливърпул ще бъде много ядосан след първата загуба, когато не успя да достигне нормалните си стандарти. Арсенал е в гореща форма и събра доста точки, но трудната част от сезона им предстои.

Визита на „Анфилд“ без съмнение е тест за напредъка на Микел Артета и момчетата му. Те ще играят срещу Ливърпул, който обикновено е горещ у дома. Големите отбори винаги реагират на загуба. Те не харесват този вкус в устата си. Мисля, че ще видим Ливърпул с пълна газ, а това ще даде на привържениците на топчиите представа къде се намират“.

В момента Юрген Клоп трябва да се бори с огромен брой контузени. Със сигурност аут са Роберто Фирмино, Наби Кейта, Харви Елиът, Къртис Джоунс, Джо Гомес и Джеймс Милнър. На пресконференцията си германецът потвърди, че Садио Мане е добре, но Анди Робъртсън и капитанът Джордан Хендерсън ще са под въпрос до последно.

В същото време неговият колега Микел Артета получи страхотни новини в навечерието на сблъсъка. Томас Партей и Пиер-Емерик Обамеянг ще могат да играят, след като са се възстановили от своите травми.

Единствено Сеад Колашинак и Гранит Джака няма да са на разположение на испанеца. Интересното е, че Арсенал няма победа на „Анфилд“ от септември 2012-а насам, но пък може да използва друга статистика като вдъхновение – те са спечелили повече точки от Ливърпул във Висшата лига през календарната година – 61 срещу 58 (б.р. – и двата отбора са изиграли по 33 мача).

В момента двата отбора са съответно четвърти и пети в класирането, а при успех днес артилеристите ще задминат своя опонент.