Ливърпул тресна с 4:0 Арсенал на "Анфийлд" и записа впечатляваща победа, с която се изкачи на второ място в класирането.

"Червените" вече имат 25 точки и са на четири от Челси и първата позиция. Арсенал пък е пети с 20 пункта.

Головете за "мърсисайдци" забиха Садио Мане (40), Диого Жота (52), Мохамед Салах (73) и Такуми Минамино (77).

Като цяло Ливърпул тотално доминира, не даде никакъв шанс на лондончани, създаде дузина чисти голови положения, вкара четири гола и в крайна сметка заслужено си взе победата и трите точки.

Арсенал от своя страна бе в серия от осем поредни срещи без загуба в Премиър лийг, но сега сериозно се изложи на "Анфийлд" и логично не взе нищо от мача. 


Мърсисайдци успяха да поведат в една нервна и емоционална първа част, в която се стигна до стълкновение край страничната линия между двамата мениджъри Юрген Клоп и Микел Артета, чрез Садио Мане, който засече с глава центриране на Трент Алекзандър-Арнолд от статично положение.

След почивката на терена имаше само един отбор и пресата на домакините буквално обезличи „артилеристите“ и доведе до нови три попадения в мрежата на Аарън Рамсдейл.

Първо, Диого Жота премина последователно покрай Бен Уайт и Рамсдейл, за да отбележи на празна врата. Класиката бе оформена след страхотна атака и пас на Мане към останалия на празна врата Мохамед Салах, който отбеляза дежурния си гол за Ливърпул.

Скоро след това влезлият от скамейката Такуми Минамино реализира четвъртото попадение след втората асистенция на Алекзандър-Арнолд. Така, Ливърпул се върна към победите във Висшата лига след равенството с Брайтън и първата загуба за кампанията в първенството от Уест Хем.

Съставът е втори в таблицата с 25 точки, на четири от лидера Челси. Арсенал загуби за първи път след десет поредни срещи без поражение във всички турнири, като заема петата позиция с 20 пункта.

За Ливърпул предстои домакинство на Порто в Шампионската лига, преди съставът да приеме Саутхемптън в Премиършип. Арсенал посреща Нюкасъл.

Ливърпул - Арсенал 4:0

Ливърпул: Алисон, Алекснадър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Цимикас, Фабиньо, Тиаго, Оклейд-Чембърлейн, Салах, Жота, Мане

Арсенал: Рамсдейл, Тимиясу, Габриел, Уайт, Тавареш, Партей, Локонга, Сака, Смит Роу, Лаказет, Обамеянг