Мениджърите на Ливърпул Юрген Клоп и Арсенал Микел Артета остават в добри отношения, въпреки че влязоха в много остър спор край тъчлинията по време на срещата между двата тима, спечелена от "червените" с 4:0.

При резултат 0:0 на "Анфийлд" крилото на мърсисайдци Садио Мане влезе в остро единоборство със защитник на "артилеристите" Такехиро Томиасу, което предизвика гневна реакция от страна на Артета и щаба му с искане за наказание на Мане, а от своя страна Клоп също скочи от скамейката, за да защити своя футболист. В крайна сметка двамата треньори получиха жълти картони, а Мане откри резултата за разгромния успех на Ливърпул.

"Нямах план това да се случи. Садио скача за висока топка, няма никакъв фал и двамата играчи стават, за мен е очевидно, че нямаше нищо. Когато те скочат от скамейката, е трудно аз да не направя същото, за да кажа нещо. Те скочиха сякаш искат червен картон, а нямаше нарушение. Попитах ги какво искат. Съдията се справи добре със ситуацията, аз заслужавах жълт картон, защото това, което казах, не беше окей. Просто се случи на момента", коментира Клоп след двубоя.

"Той защитаваше своя отбор, аз защитавах моя, това е. Няма никакво значение. След мача говорих с него и го поздравих. Тези неща остават на терена", потвърди Артета. /БГНЕС