Ливърпул размаза с 4:0 Саутхямптън и се доближи само на точка от лидера Челси, който е с мач по-малко. Два гола на Диого Жота и по един на Тиаго и Върджил ван Дайк донесоха успеха над "светците".

Двубоят започна във вихрено темпо. Още във 2-ата минута Анди Робъртсън комбинира с Мане, а след това намери Жота, който засече топката във вратата. Попадението бе записано след 1 минута и 37 секунди, което е най-бързият гол във Висшата лига през този сезон.

След това пък гол на Мане бе отменен заради засада. В 24-ата минута Броя се възползва от грешка на домакините и изскочи сам срещу Алисон, но вратарят спаси. В 32-ата минута „червените“ стигнаха до втори гол.

Салах проби отдясно и центрира по земя към непокрития Жота и португалецът без проблем вкара втория си гол в мача. Малко по-късно Тиаго направи резултата класически. Испанецът стреля от границата на пеналта, топката рикошира в бранител и направи вратаря МакКарти безпомощен.

Малко след почивката Александър-Арнолд центрира от ъглов удар, Ван Дайк шутира, а топката мина между краката на вратаря за 4:0. Това бе втора поредна победа за мърсисайдци в първенството с този резултат, след като в миналия кръг отнесоха Арсенал.