Ливърпул не само размаза градския си съперник Евертън с 4:1 на неговия стадион, но и счупи куп невероятни голови рекорди. На „Гудисън парк“ за пореден път този сезон стана ясно, че атаката на червените няма спиране.

Хората на Юрген Клоп подобриха постижение на Съндърланд от далечния сезон 1926/27, разписвайки се минимум по 2 пъти в 18 поредни мача (всички турнири).

Капитанът Джордън Хендерсън отбеляза първия си гол в дербито на Мърсисайд (в 18-ото участие срещу Евертън), но по-интересното е, че само в рамките на първите 9 минути гостите вече имаха 4 удара на сметката си срещу градския съперник!

Крайното 4:1 пък означава, че Ливърпул бележи поне два гола в 14 поредни гостувания. Това също е подобрен 133-годишен рекорд на Престън от 1888/89.

Резултатът ще влезе и във фолклора на мърсисайдското дерби, защото червените вкараха 4 гола като гости на Евертън за сефте от 1982 година, когато хората на Боб Пейсли сразиха градския си враг с 5:0, пише "Тема спорт".

През настоящата кампания Ливърпул е вкарал 43 гола за първенство, което е повече от всеки друг отбор във водещите 5 лиги на Европа (Байерн е с 42). В най-скорошните си 3 срещи в Премиършип неудържимите футболисти на Клоп се развихриха с по 4 гола (4:1 над Евертън, 4:0 над Саутхемптън и 4:0 над Арсенал), а преди това в края на октомври имаха и две поредни победи с по гръмкото 5:0 – над Уотфорд и Манчестър Юнайтед.

Снимка: БГНЕС