Звездата на футболния Ливърпул Садио Мане ще води основния претендент за трофея на предстоящия турнир за Купата на Африка през януари - съставът на Сенегал. 

Мане, който е актуалния "Футболист на годината" в Африка, вярва че заедно със съотборниците си ще донесат в страната първата континентална купа в историята, след като в последното издание приключиха втори.

Селекционерът Алиу Сисе избра група от 27 футболисти, в която са и контузеният капитан Калиду Кулибали и Исмаила Сар от Уотфорд. 30-годишният Кулибали е с разтежение на бедрото, получено в началото на месеца по време на мач от италианския шампионат с отбора на Наполи, като е ясно че ще бъде извън игра до края на годината. 

Сар пък нарани коляното си по време на убедителната победа с 4:1 над Манчестър Юнайтед през ноември и оттогава не е играл, а очакванията на медицинските екипи са той да се върне на терена чак през февруари. 

Въпреки това, Сисе реши да ги повика, като се надява да може да ги използва по време на първенството в Камерун. Там Сенегал е във втора група заедно с отборите Зимбабве, Гвинея и Малави.

Сред повиканите са вратарят Едуар Менди (Челси), Фоде Бало-Туре (Милан), Идриса Гай и Абду Диало (Пари Сен Жермен), Буна Сар (Байерн Мюнхен), Кейта Балде (Каляри), Булайе Диа (Виляреал), Шейку Конате (Кристъл Палас) и Нампалис Менди (Лестър).