Капитанът на Ливърпул Върджил ван Дайк заяви, че той и съотборниците му трябва да „погледнат в огледалото и да се подобрят“ след поражението от Лестър с 0:1, което бе удар по амбициите им за титлата на Висшата лига.

Лидерът и действащ шампион Манчестър Сити може да увеличи преднината си на върха в класирането на девет точки по-късно през деня, ако спечели гостуването си на новака Брентфорд. Челси може да измести Ливърпул от втората позиция, ако преодолее Брайтън също в сряда – въпреки че „червените“ имат мач по-малко в сравнение със „сините“ и с „гражданите“.

Ван Дайк не потърси извинения за загубата във вторник, независимо че успехът на Лестър дойде след единствения точен удар на „лисиците“ в срещата дело на резервата Адемола Лукман – преди това през първата част, Мохамед Салах пропусна дузпа за мърсисайдци. Ливърпул, който не успя да се разпише за първи път от 29 мача в Лигата, ще се опита да се върне на победния път при гостуването на Челси в неделя. Въпреки това, Ван Дайк е на мнение, че играчите трябва да се поучат от неубедителното представяне срещу „лисиците“, които отстъпиха на Сити с 3:6 през уикенда.

„Всеки трябва да се погледне в огледалото и да се подобри“, каза нидерландският бранител за Amazon Prime. Въпреки това, централният защитник на „червените“ отказа да приеме, че битката за титлата е загубена, тъй като има и други фактори, които могат да спомогнат за това кой ще бъде коронясан за шампион. „В декември месец сме. Сезонът е толкова, толкова дълъг. Видяхте с коронавируса и контузиите – много неща могат да се променят. Няма никакъв смисъл да обръщаме внимание на Манчестър Сити или Челси, или другите тимове около нас. Трябва да погледнем към нашето представяне днес и да се подобрим“, заключи Ван Дайк.

Ливърпул ще трябва да се справя и без Салах, Садио Мане и Наби Кейта вероятно за около месец поради участието на тримата в Купата на Африка, която започва на 9 януари и ще продължи до 6 февруари. И тримата ще потеглят към Камерун, където ще се проведе турнирът, веднага след гостуването на Челси, след като получиха отсрочка от седмица от Африканската футболна конфедерация да изиграят срещите си на клубно ниво.