Ливърпул обяви, че е отворил отново тренировъчната база на първия тим след 48-часово затваряне поради „значителен“ бум на заразени с Ковид сред играчи и щаб.

Помощник треньорът Петер Кравиц подготвя състава за домакинския двубой от третия кръг на ФА Къп срещу Шрусбъри в неделя.

Тъй като затварянето засегна само първия тим в комплекса, младежите на мърсисайдци имаха възможност да продължат с тренировките, като някои от футболистите до 23 г. се очаква да играят срещу тима от Първа лига.

Мениджърът Юрген Клоп и играчите Алисон Бекер, Жоел Матип и Роберто Фирмино ще са приключили с изолационните си периоди до уикенда, въпреки че все още не е ясно дали някой ще присъства на „Анфийлд“ за мача.

Другият асистент на Клоп – Пеп Лайндерс, продължава да отсъства след положителен тест във вторник, като определен брой играчи и хора от щаба също остават под карантина.

Първият полуфинален сблъсък от Карабао Къп с Арсенал, който бе насрочен за четвъртък, бе отложен заради високия брой заразени в редиците на „червените“ и невъзможността тимът да събере състав за срещата с „топчиите“.