Мениджърът на заплашения от сериозно наказание Ливърпул Юрген Клоп заяви, че много от обявените случаи на Covid-19 в отбора са в следствие на фалшиво отчетени положителни тестове, съобщава BBC.

Миналата седмица мърсисайдци обявиха, че няма да могат да съберат отбор за двубоя срещу Арсенал. Германският специалист обяви, че единственият в отбора, който наистина е с положителен тест, е Трент Александър-Арнолд.

Футболистите с фалшиви положителни тестове не бяха част от мача с Шрусбъри от третия кръг на Купата на футболната асоциация. Клоп се довери на четирима юноши, като Кейд Гордън, който отбеляза решаващото попадение за победата на Ливърпул с 4:1.

"Това беше отборът, с който можехме да участваме и момчетата се справиха много добре. Миналата седмица имахме много случаи на коронавирус в отбора, от които впоследствие много се оказаха отрицателни, но правилата са такива, че и далите фалшиво-положителни проби не могат да играят. Единственият наистина положителен беше Трент Александър-Арнолд", каза цитираният от "24 часа" Клоп.

Ливърпул временно затвори тренировъчните си центрове в сряда, след като асистент-мениджърът на отбора Пеп Линдерс също се изолира. Той пое отговорността за равенството с Челси, след като Клоп вече беше изолиран с положителен тест за коронавирус. Въпреки това германецът се завърна на стадиона още срещу Шрусбъри.

Първият полуфинален мач за купата на лигата между Ливърпул и Арсенал ще се играе на Анфийлд на 13 януари, а вторият - на "Емирейтс Стейдиъм" на 20 януари. И двата двубоя ще започнат в 21.45 часа.