Анди Робъртсън заяви, че ще бъде „невероятно трудно“ за Ливърпул да надвие Интер в първия осминафинален сблъсък от Шампионска лига на „Сан Сиро“ в сряда вечер.

Интер в момента е втори в Серия А, на точка зад градския си съперник Милан, но и с мач по-малко от „росонерите“. Докато „нерадзурите“ се представят колебливо в последно време, правейки равенство 1:1 с Наполи в събота и печелейки едва две победи от последните си пет мача за първенство, те все още представляват сериозна заплаха. В първенството действащият шампион е допуснал 20 гола от началото на кампанията, като е отбелязал 55, което му отрежда и първо място сред атаките в Лигата.

„Да, очевидно от груповата фаза до осминафиналите е най-голямото чакане в Шампионската лига. Веднъж щом стане ясен жребият, започваш отново да се вълнуваш и очакваш с нетърпение предизвикателството, което те чака. Ще бъде невероятно трудно. Интер се представя наистина много силно в Серия А, бори се за първото място и ще се опитаме да продължим борбата на всички фронтове. Предстои ни тежко гостуване първо и трябва да покажем най-доброто от себе си и да направим това, което вършим в последните шест-осем седмици. Ако го направим, вярвам, че можем да вземем положителен резултат. Но го очакваме с нетърпение – емблематичен стадион, невероятен стадион, сигурен съм, че публиката ще бъде фантастична и ще разчитаме на голяма подкрепа от нашите фенове. Наистина чакаме с нетърпение този сблъсък“, каза шотландският национал.

Реваншът на „Анфийлд“ между Ливърпул и Интер е насрочен за 8 март, вторник, от 22:00 часа българско време. /БГНЕС