Ливърпул мечтае за невиждан в историята куадрапул (четири трофея в един сезон), след като победи Челси в драма с 22 дузпи на „Уембли“ и грабна Купата на лигата. Абсурдно триумфът не може да плати дори седмичната заплата на звезда в тима. Наградният фонд за шампиона е 100 000 паунда, а за втория – половината. Загубилите финалисти получават по 25 000.

Юрген Клоп триумфира с десети трофей в кариерата си – по пет с Борусия (Дортмунд) и Ливърпул. А неговият тим взе за девети път тази купа, задминавайки Манчестър Сити.

Никога в историята не е имало толкова дълги дузпи между два елитни английски отбора. И нито една не беше спасена. 22-ият удар се падна на вратаря Кепа Арисабалага. Стражът, който влезе като известен майстор на дузпите в последните минути вместо Едуар Менди, стреля над вратата. Клоп удържа думата си да пусне младока Кайомин Келъхър, който игра във всички мачове в турнира. До 14-ата си годишнина той никога не е бил вратар, уточнява "Труд".

Челси пък загуби финал в първия ден след оттеглянето на Роман Абрамович като собственик. На този етап благотворителната фондация отказва да приеме любимия клуб. А част от новите собственици трябва да е Ема Хейс, треньор на женския тим. На „Стамфорд Бридж“ вече се притесняват за бъдещето. Няма ли парите на Абрамович, трудно някой ще може да изплаща огромните заплати. За 20 години при олигарха Челси спечели всичко, а сега не е изключено да се върне в миманса на Висшата лига, където беше преди него.