Арсенал приема Ливърпул в отложен мач от 27-ия кръг в английската Висша лига. Двубоят на „Емиратс“ е днес, 16 март, от 22:15 часа българско време. Сблъсъкът в северен Лондон противопоставя два от най-добрите отбора като моментно състояние в първенството.

„Артилеристите“ са в серия от пет последователни победи в Лигата, като в последния кръг надвиха Лестър с 2:0 у дома. Тимът на Микел Артета продължава борбата за топ 4, като в момента заема последното място, даващо право на участие в групите на Шампионска лига догодина. Отборът е с 51 точки от 26 изиграни мача, като е с един пункт пред Манчестър Юнайтед, но и с цели три срещи в резерв спрямо „червените дяволи“.

От своя страна, водените от Юрген Клоп мърсисайдци пристигат в столицата в поредица от осем поредни успеха, като в последния си двубой надиграха Брайтън с 2:0 като гост. „Червените“ имат отлична възможност да съкратят разликата до върха с Манчестър Сити само на точка, при равен брой срещи, след като „гражданите“ сбъркаха при визитата на Кристъл Палас, завършвайки при нулево равенство. Отборът вероятно ще може да разчита на голямата си звезда Мохамед Салах, който получи лека травма при победата в събота, но по всяка вероятност ще бъде на линия за гостуването днес.

Първият мач между Арсенал и Ливърпул завърши с убедителен успех на мърсисайдци, които удариха съперника с 4:0. Последваха два двубоя и за Карабао Къп, където в полуфиналите „червените“ стигнаха до победа с общ резултат 2:0 след триумфа си при гостуването на „Емиратс“ след нулево равенство на „Анфийлд“. Впоследствие Ливърпул вдигна и трофея от надпреварата.

В друг отложен мач, който е насрочен за тази вечер, Брайтън приема още един от кандидатите за топ 4 – Тотнъм, а срещата стартира в 21:30 часа българско време. /БГНЕС