Ливърпул победи с 2:0 Уотфорд в първи мач от 31-ия кръг на Висшата лига и поне временно излезе на първото място в класирането.

Диого Жота и Фабиньо от дузпа донесоха успеха на мърсисайдци, които излезнаха на върха с две точки преднина. Малко по-късно днес Манчестър Сити ще може да си върне лидерството при гостуването на Бърнли.

Първият голям шанс в мача дойде в 22-ата минута. След страхотна контраатака Юрай Куцка беше изведе сам срещу Алисон, но бразилският вратар спаси. Само 30 секунди по-късно Джо Гомес центрира отдясно и Диого Жота вкара с глава. Към края на полувремето Жота отново беше изпуснат на задната греда, но Фостър този път не позволи да бъде преодолян.

В 56-ата минута "червените" отново имаха отличен шанс. Ван Дайк беше оставен напълно сам на точката на дузпата, но ударът му с глава мина встрани. Минута по-късно Педро получи страхотен пас от Сар и имаше добра възможност да изравни, като стреля на сантиметри от страничния стълб.

Темпото осезаемо спадна, а домакините видимо не си даваха много зор. Юрген Клоп реагира с включването на Фабиньо и Мане, които замениха последователно Джоунс и Салах.

В 88-ата минута ВАР извика главния рефер Стюарт Атуел да изгледа една ситуация в наказателното поле на Уотфорд, при която Куцка задържа Жота. Решението бе дузпа в полза на Ливърпул, а Фабиньо оформия крайния резултат с безкомпромисно изпълнение в горния ъгъл.

 

ЛИВЪРПУЛ - УОТФОРД  2:0

Голмайстори: 1:0 Жота (23), 2:0 Фабиньо (89-д)

Ливърпул: Алисон, Гомес, Ван Дайк, Матип, Робъртсън, Хендерсън, Джоунс, Тиаго, Жота, Салах, Фирмино

Уотфорд: Фостър, Фемения, Кабаселе, Самир, Камара, Сисоко, Луза, Куцка, Ернандес, Сар, Педро