Суперзвездата на Ливърпул Мохамед Салах демонстрира спад по отношение на ефективността си, отчита „Скай Спортс” в навечерието на супердербито на Червените срещу Манчестър Сити в неделя. 

Нападателят има 20 гола и 10 асистенции във Висшата лига през сезона и общо 28 попадения във всички турнири, като това са страхотни показатели, но по-голямата част от тях бяха регистрирани през първото половина от кампанията. 

След завръщането си от турнира за Купата на Африка Салах вкара 5 гола в 10 мача, но цели 3 от тях бяха от дузпи, а последният му гол от игра е опреди месец и половина – при успеха срещу Норич на 19 февруари. 

Юрген Клоп го смени след 69 и 61 минути в последните два мача на отбора, но запазва спокойствие по отношение на формата на Мо. Статистиката обаче показва, е в представянето на Салах има спад от 4 декември насам. 

Ако до тази дата той записа във Висшата лига средно по 0,71 гола от игра, 2,07 точни изстрела и 0,57 асистенции на мач, след това се отчете само с по 0,25 попадения от игра, 2,10 точни шута и 0,17 голови паса. 

Запазването на точността при ударите показва, че Салах продължава да бъде достатъчно опасен, но просто се е влошила ефективността му, а на този етап от сезона това със сигурност ще бъде от ключово значение, в опита на Ливърпул отново да спечели титлата.