Сами си усложнихме живота, заяви защитникът на Ливърпул Трент Александър-Арнолд след обрата с 3:2 срещу Виляреал в полуфиналния мач-реванш в Шампионска лига.

Ливърпул губеше с 0:2 до почивката, но през второто полувреме заигра на обичайното си високо ниво и обърна резултата до 3:2. На финала на 28 май в Париж мърсисайдци очакват победителя от другия полуфинал Реал Мадрид - Манчестър Сити.

"Тези полуфинали в Шампионска лига никога не са лесни за нас. Изпитвахме сериозни трудности през първата част, но не винаги мачът се развива по начина, по който ти искаш. Виляреал започнаха много добре, вкараха ранен гол, което беше и целта им", каза Александър-Арнолд, цитиран от БТА. Авторът на първия гол за Ливърпул Фабиньо обясни ситуацията за попадението, с което даде началото на обрата.

"Когато получих топката от Мо Салах, първата ми мисъл беше да подам, но прецених, че Садио е в засада и затова реших да стрелям. И това се оказа правилното решение" каза бразилският полузащитник.

Капитанът на Виляреал Раул Албиол бе горд с представянето на своя отбор.

"Затова футболът е велика игра. Загубихме, но винаги ще помним този поход в Шампионска лига. Тъжна вечер, но и незабравима", каза защитникът пред репортери.