Битката за титлата в английското футболно първенство не е приключила, категоричен е мениджърът Юрген Клоп преди мача на Ливърпул срещу Астън Вила. Той подчерта, че "червените" са напълно наясно, че за да печелят трофеи, те трябва да бият в абсолютно всеки мач до края на сезона.

"Разбира се, че нищо не е приключило, въпреки случилото се (в мача с Тотнъм). И двата отбора имаме да играем по три мача, а ние ще опитаме да спечелим нашите, тъй като не можем да влияем на Сити с каквото и да било. Докато сезонът не приключи, ние продължаваме да вярваме. Това е нашата философия", заяви Клоп преди кръга.

Следващият двубой на Ливърпул е срещу Астън Вила на мениджъра Стивън Джерард и Клоп бе попитан дали легендата на "червените" може да бъде негов заместник един ден. Той отговори: "Нямам идея, а и това не е решение, което аз мога да взема. Зависи от други хора и от самия Стиви. Но все пак това е възможност, която няма как да отхвърля".

През уикенда Ливърпул завърши наравно с Тотнъм, а Сити победи с 5:0 Нюкасъл и се отдалечи на три точки.

"Ние направихме равен, а те биха и вече изоставаме с три точки и по голова разлика. Това е едната гледна точка. Можем обаче да погледнем и под следния ъгъл - те са водили с шест точки, паднали са, а ние сме били и вече разликата е три. Резултатът е един и същ, а реакциите са коренно различни. Ако беше вторият вариант, ние щяхме да летим в небесата и нямаше да имаме търпение да дойде мачът с Астън Вила, за да махнем и другите три", продължи Клоп.

"Интересното е как можем да гледаме на идентични ситуации и сами да преценяваме как гледаме на тях. Има си факти, но можем да ги игнорираме и да представяме нашия си възглед. Примерно - да приемем, че ние бяхме били, а те бяха паднали. Щеше ли това да направи мача с Астън Вила по-лесен? Съвсем не. Просто самото чувство ти дава по-голям комфорт, а той е много важен.

"Искаше ми се този мач да бъде в сряда, но не е. Щом е насрочен за вторник, приемам и забравям. Ако не бяхме свикнали на тази програма, нещо щеше да е сбъркано с този отбор. Даже се радвам, че имаме мач толкова скоро. И не говоря за това, че имаме нещо да преодоляваме. Когато в събота ви казах (на журналистите), че обстановката е като на погребение, имах предвид вас самите. Ние знаем, че 1:1 е един от най-честите резултати във футбола и е съвсем нормално да завършиш така срещу Тотнъм.

"Ние просто не бяхме перфектни, а те бяха много добре организирани. Иначе мачът ми хареса. Може би предпочитам да бяхме спечелили с грозен футбол и късмет, тъй като при такава ситуация всички щяха да бъдат доволни и още щяхме да бъдем на точка зад Сити. Мачът обаче завърши наравно и ние сме длъжни да гледаме към следващия. Перфектният вариант е да бяхме на девет точки пред тях и +20 гола, но това не е възможно.

"Една победа утре може да помогне много за настроението на отбора. Ако ли не спечелим, ще имаме четири дни, за да си оправим настроението. Имаме все пак мач за трофей и той е само един. В идеален свят ще печелим винаги, но във футбола много често трябва да отговориш на подобна ситуация, в каквато се намираме сега. А тя е следната - за да спечелим каквото и да било, трябва да си вземем всички мачове. Трудна задача, но ще опитаме".