Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че всички в Англия подкрепят Ливърпул след победата на неговия тим с 5:0 като домакин на Нюкасъл в 36-ия кръг на Висшата лига. Сити се върна на върха във временното класиране с 86 точки и вече има преднина от три пред втория Ливърпул, който е с 83. До края на сезона остават три кръга.

Всички в страната подкрепят Ливърпул. И журналистите, и всички“, каза испанският специалист пред телевизия beIN Sports, цитиран от БТА. „Имате ли съмнения? Хайде, вие сте фен на Ливърпул“, каза Гуардиола по-късно на пресконференцията при въпрос на репортер.

Манчестър Сити спечели пет титли в английското първенство след края на паузата от 44 години през 2021-а. Ливърпул пък прекъсна 30-годишен период без титла през 2020-а, но е 19-кратен шампион на Англия, със само един трофей по-малко от рекорда на Манчестър Юнайтед, а Сити има седем.

Ливърпул има невероятна история в европейските клубни турнири, но не и във Висшата лига, защото имат една титла за 30 години, но това не е проблем. Ситуацията е такава, каквато е“, коментира още Пеп Гуардиола.

Знам, че понякога сме неудобни, но не ме интересува. Хората искат Ливърпул да спечели повече от нас. Това е нормално. Може би те имат привърженици по света и в Англия повече от нас“, добави Гуардиола.

Снимка: БГНЕС