Ливърпул проявява интерес към десния бек Калвин Рамзи и предложението на англичаните към Абърдийн може да внесе рекордна сума в касата на шотландския клуб, съобщава Скай Спортс. Според информацията, 18-годишният футболист е гласен за резерва на Трент Александър-Арнолд.

Скай Спортс съобщи през януари, че Абърдийн вече е отхвърлил една оферта за защитника и тя е била от Болоня. Италианците са искали да привлекат Рамзи под наем срещу 830 хиляди лири и с клауза за задължително откупуване на правата в размер на 3.3 милиона. Абърдийн обаче би се разделил с таланта си за много по-голяма сума от досегашния рекорд, който е именно 3 милиона лири.

Самият Рамзи спечели през тази година приза за най-добър млад играч в шотландското първенство. Той твърди, че именно Александър-Арнолд е футболистът, от който научава най-много за позицията.

"Аз съм краен защитник и за мен е удоволствие да гледам Трент, неговите центрирания и техниката му. Старая се да стигна именно това ниво. Анди Робъртсън от Ливърпул и Тиърни от Арсенал също са футболисти, от които се уча. Мисля, че някой ден мога да ги настигна", казва младокът, цитиран от БТА.