Треньорът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че не разполга със състав, който да спечели всики трофеи. "Черпвените" се борят за спечелването на безпрецедентен куадрупъл, като вече спечелиха Купата на Лигата, а утре може да прибавят във витрината си и Купата на Англия във финала срещу Челси.

"Не е имало случай, в който да не съм искал да отидем на финал. Просто не сме имали силите да стигнем до последния мач в даден турнир. Не разполагаме със състав, който да може да спечели всички трофеи.

Това е нашият първи финал за купата на Футболната асоциация и отчаяно желаем победата. Познаваме доста добре нашия противник", заяви Клоп на пресконференцията преди двубоя.

По-рано през сезона Ливърпул победи "сините" след дузпи във финала за купата на Лигата. "Челси е специалист по печелене на тази купа. Не сме ги побеждавали с игра, просто ни провървя при дузпите. Без късмет нищо не се случва, а в онзи ден шансът беше на наша страна", каза още германският специалист, който пое Ливърпул през 2015 година.

Мърсисайдци се класираха за финала за Купата на Англия за първи път в последните десет сезона. "Червените" имат седем трофея от най-стария футболен турнир в света. Дефанзивният халф Фабиньо няма да играе в съботната среща на "Уембли".

"Сезонът е доста тежък за нас, особено когато имаме шансове да триумфираме с четири трофея. Финалът за купата на Футболната асоциация никога не е обикновен мач. Двубоят е много специален, за някои дори е най-големият в кариерата. Искаме да се насладим и да зарадваме нашите запалянковци", завърши Клоп.

На 28 май Ливърпул ще играе срещу Реал Мадрид финал в Шампионската лига. Само два кръга преди края на сезона във Висшата лига пък тимът изостава на три точки от лидера Манчестър Сити.