Треньорът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че трансферът на Ерлинг Холанд в Манчестър Сити ще докара пазара „на съвсем друго ниво“. Германският мениджър направи това в интервю за „Скай Спортс“.

„Мисля, че се говори твърде много за този трансфер. Смятам, че има много дискусии за парите, но този трансфер ще докара пазара на съвсем различно ниво. Ако Холанд премине при тях, това със сигурност няма да ги отслаби, категорично не“, смята Клоп.

Английските медии вече изчислиха, че ако се съберат освободителната клауза на футболиста, която е 75 милиона евро, комисионните за агентите и годишната заплата на нападателя за 5-те години от договора му (тя е чисто по около 25 милиона евро на година), цялата операция ще струва повече от 250 милиона евро.

Юрген Клоп отговори задочно и на мениджъра на Манчестър Сити Пеп Гуардиола, който по-рано заяви, че цялата страна подкрепя Ливърпул в битката за титлата.

„Нямам идея дали цялата страна ни подкрепя. Чувството ми обаче е различно на всеки стадион, на който гостуваме, и то е точно обратното. Но той може да знае повече от мен по тази тема. Аз живея в Ливърпул и тук много хора искат да спечелим шампионската титла. Но дори и тук не са повече от 50% от хората“, каза Клоп, визирайки феновете на Евертън.