Юрген Клоп е отказал "на няколко пъти" предложение от Байерн Мюнхен, за да продължи да ръководи Ливърпул, разкри германецът на пресконференция преди финала за Купата на ФА. Освен това той призова футболистите си "да се забавляват" в преследването на четири трофея, вторият от които може да бъде спечелен още днес.

"Можех да отида в Байерн на няколко пъти, можех да спечеля повече трофеи в професионалната си кариера, но не го направих. Имах договор с Ливърпул и съм напълно доволен от престоя си тук. Правя всичко по силите си и понякога печеля, а понякога - не. Доволен съм от този развой", заяви цитираният от БТА Клоп.

Ливърпул не е печелил Купата на ФА от 2006 насам и днес играе срещу отбора на Челси, който победи "червените" в последната им поява на финала преди едно десетилетие.

"Честно казано, за нас този трофей е всичко. Искаме винаги да побеждаваме, но в спорта не може да си щастлив само при краен успех. Ако не се забавляваш по пътя, тогава какъв е смисълът? Наслаждаваме се на всичко, тъй като и в останалите мачове се случиха страхотни неща", добави мениджърът.