Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че не е много вероятно, но все пак има шанс тимът да изпревари Манчестър Сити и да спечели титлата във Висшата лига в последния кръг този уикенд.

Мърсисайдци се доближиха на точка от Сити след победата си над Саутхямптън с 2:1 във вторник вечер. Ливърпул ще приеме Уулвърхямптън, докато Манчестър Сити е домакин на Астън Вила в неделя, 22 май.

„Възможно е. Не много вероятно, но възможно. Разбира се, че е малко вероятно, защото Астън Вила първо ще играят в четвъртък, а срещу Бърнли ще им е трудно, тъй като тимът се бори за оцеляване“, така цитираният от БТА Клоп определи шансовете на Ливърпул за титлата.

„Но това е футболът. Когато Манчестър Сити стана шампион през 2019-а беше заради 11 милиметра“, добави Юрген Клоп, визирайки изчистването на топката от голлинията от Джон Стоунс при мача между Ливърпул и „гражданите“ тогава. Мениджърът на мърсисайдци добави, че очаква гореща атмосфера при домакинството на отбора срещу Уулвърхямптън.

„Няма да се предадем до последно. Ще се опитаме да спечелим титлата. Атмосферата ще е изключителна. Ще видим какво ще се случи, но на първо време сме концентрирани върху себе си“, завърши Юрген Клоп.