Бившият мениджър на Ливърпул Рафаел Бенитес намекна, че за колегата му Юрген Клоп е много по-лесно да постига успехи с тима, отколкото той е можел преди две десетилетия.

Испанецът беше начело на мърсисайдци между 2004-а и 2010-а, като спечели Шампионската лига и Купата на футболната асоциация по веднъж.

Наскоро започнаха сравнения кой от двата отбора е по-добър, като Бенитес е категоричен, че това е несъстоятелно заради голямата разлика в бюджета за трансфери.

„Хората си спомнят моя отбор и го сравняват със сегашния Ливърпул, но сега отборът харчи много повече. Купуват се играчи за по 40 милиона паунда, които стоят на резервната скамейка. Това не може да се сравнява с моя отбор, защото тогава имах общ трансферен бюджет от 20 милиона. Кажете ми какво мога да направя с 20 милиона? Сега те дават по 40 за резерви“, каза испанецът пред местното издание „Ас“.

Бенитес визира играчи като Ибрахима Конате (36 млн), Наби Кейта (52 млн.), Алекс Окслейд-Чембърлейн (35 млн), Роберто Фирмино (29 млн) и Диого Жота (41 млн), които често остават на пейката в мачовете на Ливърпул.

За последно Бенитес води градския съперник Евертън, като от ден първи не беше приет добре от феновете и остана само за половин година.

„В това мое решение имаше логика по онова време, а сега изглежда като грешно. За мен не е такова. Евертън беше конкурентно способен отбор и смятах, че нещата ще проработят. Когато напуснах бяхме на шест точки от челната десетка и с два изиграни мача по-малко. Бяхме и на шест точки над опасната зона„, хвали се цитираният от "Тема спорт" Бенитес.