Ливърпул обърна с 3:1 Уулвърхямптън на "Анфийлд", но не успя да се добере до титлата във Висшата лига, след като Ман Сити стигна до драматичната победа 3:2 срещу Астън Вила, след като изоставаше с 0:2.

Така Ливърпул завърши първенството с точка пасив след "гражданите", както бе и през 2019 година.

Педро Нето даде аванс на гостите още в третата минута, но "мърсисайдци" направиха пълен обрат с голове на Садио Мане (24), Мохамед Салах (84) и Андрю Робъртсън (89).


Гостите от Уулвс започнаха здраво мача и успяха да вкарат още в третата минута. Тогава защитата на Ливърпул сгреши нелепо, при което Хименес пусна успоредно на Нето, който без проблеми вкара за 0:1.

Домакините се хвърлиха в атаки и можеха да изравнят веднага, но Диас пропусна. Последва и неточен удар на Кейта. Изненадващо "вълците" можеха да вкарат и втори гол, но Дендонкер стреля до гредата.

Така се стигна до 24-ата минта, когато Ливърпул заслужено изравни. Тогава Тиаго пусна страхотеп пас с петичка към Мане, който технично опъна мрежата за 1:1. Малко по-късно „Анфийлд“ изригна, след като се разбра, че Астън Вила на Стивън Джерард води с 1:0 на Ман Сити на "Етихад".

Играчите на Юрген Клоп обаче бяха твърде разсеяни и допуснаха Хий-Чан се откъсна сам срещу Алисон, но вратарят на Ливърпул показа класа и спаси отбора си. В края на първото полувреме неприятна контузия получи Тиаго.

Втората част започна с нов шанс за гостите, които дори скочиха за дузпа, но такава не им бе дадена. В 51-вата минута Мане опъна мрежата, но попадението му бе отменено поради явна засада.

В игра за Ливърпул се появи Салах, който раздвижи нападението на "мърсисайдци", но те така и не стигаха до чисто голово положение.

В 67-ата минута именно Салах можеше да вкара заветното попадение, но се замота и бе блокиран, а само секунди по-късно "Анфийлд" отново изригна, след като се разбра, че Астън Вила вече води с 2:0 на Ман Сити.

Малко по-късно обаче феновете на Ливърпул затихнаха от случващото се в Манчестър, където "гражданите" бяха направили пълен обрат.

Играчите на Юрген Клоп обаче се вдигнаха и с два гола на Мохамед Салах (84) и Андрю Робъртсън (89) стигнаха до победата, която обаче не им достигна за титлата. 

Ливърпул - Уулвърхямптън 3:1

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Конате, Матип, Робъртсън, Тиаго, Кейта, Хендерсън, Диас, Мане, Жота

Уулвърхямптън: Са, Боли, Коуди, Тоте, Джони, Моутиньо, Дендонкер, Невеш, Аит-Нури, Нето, Хименес