Мохамед Салах е бил контузен във финала на Шампионската лига - това твърди докторът на националния отбор на Египет Абу Ел Ела.

30-годишният нападател е получил лека травма в аддукторите във финала на ФА Къп на 14 май. В резултат на това изигра само 32 минути в последния мач от сезона във Висшата лига срещу Уулвс, за да бъде запазен максимално за финала срещу Реал Мадрид.

В сблъсъка срещу "кралете" Салах изигра пълни 90 минути, но не успя да помогна на Ливърпул да спечели трофея. Впоследствие египтянинът взе участие в една от двете квалификации за КАН - победа с 1:0 над Гвинея, но пропусна загубата с 0:2 от Етиопия.

"Контузията на Салах е в аддукторите и се е получила във финала на ФА Къп - заявява Абу Ел Ела пред "Тайм". - След това той игра срещу Уулвс и във финала на Шампионската лига, всичко в рамките на 14 дни.

Според статистиките, които видяхме ние, той е бил вторият най-използван футболист през този сезон, пише webcafe.bg. От Ливърпул ни изпратиха картона му и казаха, че ще трябва да мине през скенер, че не е на 100% и трябва да се решава колко и кога е добре да играе, без да се поставя под риск.

От клуба сметнаха, че е най-подходящо да вземе участие в само един мач, а ние избрахме този мач да бъде срещу Гвинея, защото за втория срещу Етиопия трябваше да се пътува много. Нямаше как той да изиграе още един мач след само три дни."

Включително с мача срещу Гвинея на 5 юни, Салах е взел участие в общо 66 двубоя за Ливърпул и Египет през сезон 2021/22.

Следващата кампания е последната от договора му с "червените", като засега не е ясно дали той ще бъде продължен. Според "Атлетик", дори и да напусне "Анфийлд", Салах би предпочел да остане в Англия, въпреки всички информации, свързващи го с интерес от страна на Реал Мадрид и Барселона.