Мохамед Салах не е постигнал нищо с Египет и трябва да даде повече за каузата на националния отбор, смята бившият селекционер на „фараоните“ Хасан Шехата.

Специалистът, който води египтяните между 2004-11 и ги изведе до три последователни титли за Купата на африканските нации между 2006-2010, не спести критиките си, когато говори за приноса на Салах за представителния тим в последните години. Наскоро нападателят на Ливърпул претърпя болезнена загуба във финала за Купата на Африка със Сенегал през февруари и след това отстъпи на същия тим през март в мач за класиране на Световното първенство в Катар.

И Шехата вярва, че талисманът на Египет трябва да повиши качеството в играта си, ако отборът иска да добави нов трофей в колекцията си. „Всички знаем, че Салах е една от звездите в света, не само една от звездите на Египет. Наградите, които грабна, и головете, които вкара, му дават правото да бъде топ звезда. Но технически – съжалявам, че ще го кажа, Салах не е постигнал нищо с националния отбор. Той трябваше да се справи далеч по-добре".

"Трябва да даде повече от себе си, когато излиза с националната фланелка. Вярно е, че има разлика в качеството между Ливърпул и Египет. Той трябваше да каже това на ръководството тук – въпреки че не той избира играчите, но трябваше да каже, че играчите тук не са като тези в Англия“, каза той за Сада-ал-Балад.

Бившият селекционер на „фараоните“ обясни още, че смята, че Салах е редовно пазен от няколко защитници, когато е в националния отбор, и че треньорите на тима трябва да му помогнат да бъде ефективен. „Треньорите трябва да намерят начин да му отворят пространство. Трябва да намерим играчи, които да му помогнат да се представя пълноценно на терена“, добави Шехата. /БГНЕС