Юрген Клоп даде емоционално интервю за клубния уебсайт на Ливърпул в деня, в който един от неговите големи любимци Садио Мане завърши трансфера си в Байерн Мюнхен. Мениджърът на "червените" заяви, че сенегалецът напуска със статут на клубна легенда заради постиженията си през последните шест години.

Мане бе привлечен от Саутхемптън през лятото на 2016 и спечели всички възможни трофеи с Ливърпул. Той вкара 120 гола в 269 мача за "червените".

"Няма какво да се преструваме - това е много голям момент и за нас", заяви Клоп в интервю за клубния уебсайт, цитиран от БТА.

"Всички искаме да изразим благодарността ни към Садио и да засвидетелстваме обичта ни към него. Той напуска клуба като един от най-добрите, които някога са играли в него. Да, той си тръгва и във време, в което е сред най-добрите футболисти в световен мащаб.

"Ние обаче не бива да жалим това, че го губим, а трябва да бъдем радостни от привилегията, че го имахме. С вкараните голове и спечелените трофеи той си заслужи легендарен статут. В днешни дни - дори икона за Ливърпул.

"Той ни направи по-добър отбор в момента, в който стъпи за първи път на стадиона. Ако в този ден някой ми бе казал какво влияние ще има Садио върху Ливърпул като клуб и колко много ще постигне той с нас, щеше да ми бъде трудно да го осъзная. Не и в такива мащаби. Садио обаче направи всичко това реалност.

"Почти невъзможно е да бъдеш толкова добър в толкова продължителен период от време и освен това да се развиваш още повече сезон след сезон, без значение колко много си вдигнал летвата преди това. Той даде пример на всеки футболист на планетата, че професионализмът и отдадеността се възнаграждават.

"Напълно уважавам решението му и съм сигурен, че нашите привърженици се чувстват по същия начин. Ако обичаш Ливърпул, то любовта ти и към Садио не подлежи на съмнение. Възможно е да се чувстваш така дори в момент, в който го губиш за сметка на Байерн.

"Пожелаваме му само успехи, незавиисимо къде играе. Рабзира се, не и срещу нас. Той ще става все по-добър и аз лично нямам съмнения в това.

"Помня, че в интервю от миналия сезон бях помолен да опиша Садио с три думи. Тогава отговорих, че това не е възможно. Дори и да бях опитал, щяхме да презаписваме няколко пъти, защото има толкова много начини да го опишеш с три думи. Ето някои от тях: Изключително висока класа, истинска клубна легенда, идеален модел за подражание, перфектен като съотборник, състрадателен и грижовен човек!

"Сега обаче най-накрая имам три думи за него, а те са и най-трудните за казване - ще ми лиспваш!".

Снимка: БГНЕС