Португалският футболист Фабио Карвальо бе официално представен като ново попълнение на английския Ливърпул. 19-годишният Карвальо премина при мърсисайдци от Фулъм и призна, че е изпитвал огромно нетърпение за трансфера, който не успя да се осъществи навреме през януари.

Той отбеляза 10 гола в 36 мача за Фулъм през миналия сезон и помогна на тима за завръщането във Висшата лига.

„Чувството да бъда тук е страхотно. Това е един от най-големите клубове в света, ако не и най-големият. Много съм щастлив, че съм тук и нямам търпение да започна подготовка с отбора“, заяви цитираният от БТА португалец пред клубното уебстраница на Ливърпул.

„Когато чуеш, че Ливърпул се интересува, има само една мисъл в главата ти и тя е да се присъединиш към този отбор. Надявам се да постигна големи неща. Говорих с всички, с мениджъра и всичко се получи напълно нормално. Така е много по-лесно да се вземе решение“, каза още Фабио Карвальо.

„Не мисля, че има нужда да те убеждават да станеш играч на Ливърпул, защото става дума за наистина голям отбор“, добави футболистът.

Карвальо е роден в Лисабон, но в детските си години се мести със семейството си в Англия. Той ще носи екипа с номер 28 за състава, воден от мениджъра Юрген Клоп.

Снимка: БГНЕС