Юрген Клоп отдавна е известен като Краля на Коп, прочутата трибуна с ултрасите на Ливърпул. След победата над Манчестър Сити с 3:1 в мача за суперкупата ("Комюнити Шийлд") "червените" запалянковци отново видяха как най-вероятно треньорът им ще създаде нова легенда.

Дарвин Нунес стана четвъртият футболист, разписал се в дебюта си в Ливърпул при Клоп. А кои са другите? Садио Мане, Мохамед Салах и Върджил ван Дайк - все хора, чиито имена винаги ще бъдат записани със златни букви на "Анфийлд".

Нунес е новият нападател на Ливърпул, който трябва да смени напусналия Мане. "Той беше извънземен и специален", каза Клоп за уругвайския голмайстор. Нунес спечели първата си битка срещу Ерлин Холанд. Нападателят на Манчестър Сити не успя да блесне в официалния си дебют. А спектакълът показа, че именно тези два отбора ще са големите претенденти за слава през сезона, както беше в предишните две кампании. В осем от последните им девет дербита и двата отбора се разписваха, а три пъти - поне по попадения.

Мохамед Салах вкара втория гол за Ливърпул. Египтянинът е пряко замесен в 13 попадения на "червените" срещу Сити (8 отбелязани и 4 асистенции), отбелязва "Труд". От сезон 2017/18 няма футболист, който толкова често да е бележел във вратата на "гражданите".

Аржентина остави своята марка в мача чрез гола на Хулиан Алварес. Той е едва третият "гаучо", който се разписва в "Комюнити Шийлд". Предишните двама са Серхио Агуеро (2 пъти) и Карлос Тевес - всички го направиха за Манчестър Сити.

Заради световното първенство мачът се игра толкова рано за първи път от 1922 година, когато Хъдърсфийлд побеждава Ливърпул с 1:0 още през май.