Юрген Клоп остана много доволен от новия договор на Диого Жота и засипа с похвали португалеца, който подписа с Червените до 2027-а година. 

Нападателят се превърна в ключова фигура, веднага след идването си в тима и сега се очаква да продължи да има много сериозна роля, особено след раздялата със Садио Мане. 

„Това, което Диого донесе на този отбор, откакто дойде при нас, се вижда от всички, така че новият му договор е отлична новина. Дори бих казал брилятнта!“ заяви Клоп по повод оставането на Жота. 

„Неговите качества са очевидни. Той може да бележи голове, при това с добро качество, а и работи много здраво за тима. Той пресира непрекъснато на много високо ниво, а и може да играе на всички позиции в атака, което никак не лошо“ добави той. 

„Присъствието му ни дава наистина много възможности в нападение, а и след идването си в Ливърпул, той се подобри още. И преди съм казвал, че очаквахме Диого да бъде важна фигура за нас, но той се подобри още, така че се надявам това да продължи“ каза още Клоп.