Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп беше разочарован от равенството 0:0 в градското дерби срещу Евертън и определи резултата като странен.

Двубоят беше пълен с положения и зрителите видяха общо четири греди, три от които бяха на сметката на Ливърпул. Все пак Клоп похвали играчите си за борбеността.

"Мисля, че ударихме три греди, а имаше и няколко невероятни спасявания от Пикфорд - какво повече можехме да направим? В подобни дербита няма как всичко да върви по мед и масло. Трябва да се сбориш здраво и ние направихме точно това. 0:0 звучи странно, но това е положението. Ако бяхме повели, ситуацията щеше да се промени драстично. Не знам колко дербита сме играли досега - не са малко - но винаги е трудно тук", коментира цитираният от webcafe.bg Клоп.

Колегата му Франк Лампард беше доста по-доволен, макар че Евертън остава без победа от началото на шампионата.

"Смятам, че бяхме брилянтни. Това е най-доброто 0:0, което някога ще видите. Пикфорд направи няколко страхотни спасявания, но в подобни мачове е важно да имаш стабилен вратар. На няколко пъти той извади удари с пръстите си, които други вратари нямаше да успеят да спасят", отчете Лампард.

"Алисон също заслужава похвали, това са двама невероятни вратари. Не мога да обвинявам играчите за себераздаването им и за духа, който показаха. Играхме добре и виждам подобрение. Постоянно повтарям, че няма как изведнъж от отбор, който едвам се спаси от изпадане, да се превърнем в такъв, какъвто искаме да бъдем. Опитваме да градим нещата постепенно".

"Трябва ни правилният персонал и много работа на тренировъчното игрище, но постепенно победите ще дойдат. Феновете видяха отбор, който се раздаде за емблемата и даде всичко от себе си. Мога само да се гордея", добави бившият халф.