Ливърпул искаше повече победата от Манчестър Сити, заяви централният защитник Върджил ван Дайк след успеха с 1:0 срещу шампионите на "Анфилд". "Червените" вкараха единственото попадение през второто полувреме чрез Мохамед Салах.

"Хубаво е, че спечелихме три точки, тъй като хвърлихме всичко за тях. През последните години битките със Сити са адски интензивни и точно това се случи в този мач. През първото полувреме играхме много добре и не им дадохме да създадат кой знае какво, но за съжаление и пред другата врата беше спокойно. През втората част ни се наложи да се защитаваме повече, но пък имахме и възможност да вкараме повече. Всичко това обаче вече няма значение, тъй като спечелихме", каза Ван Дайк след мача.

"Имаше много тичане, но ние комуникирахме добре и се справихме. Желаехме повече победата и показахме боен дух. Ако бяхме свалили нивото дори с няколко процента, те щяха да ни накажат, но се справихме. Публиката ни помогна много, но това не е новина. Някои определени моменти нагорещиха атмосферата, а това се отрази положително на нашия отбор. Заслужихме подкрепата, тъй като хвърлихме всички сили в този мач."

"Феновете имаха ключова роля за това, че задържахме гола преднина. Това ще ни бъде нужно и в оставащите мачове до края на сезона и говоря най-вече за подобни моменти, в които ще се сблъскваме с големи предизвикателства", каза цитираният от БТА нидерландец.