Американските собственици на Ливърпул от Фенуей Спортс Груп (ФСГ) са обявили клуба за продажба. Новината бе съобщена първо от специализираното издание "The Athletic".

Финансовите компании Голдман Сакс и Морган Стенли вече са натоварени със задачата да проучат пазара в търсене на оферти. Според "The Athletic" има вариант, в който сделка няма да бъде направена, но английският футболен клуб се очаква да бъде твърде апетитна хапка за потенциални инвеститори, най-вече заради успехите си в последните няколко години.

"В последно време имаше няколко смени на собствеността на клубове от Висшата лига и слухове за такива. Не е изненадващо, че ние често сме питани за състоянието на собствеността на Ливърпул", заявиха в изявление от ФСГ, предава БТА.

"ФСГ често получава запитвания за това трети страни да се сдобият с акции на Ливърпул. И преди сме казвали, че при подходящите условия ние бихме обмислили смяната на собствеността, ако това е в интерес на Ливърпул. 

ФСГ остава напълно отдаден на постигането на успехи от Ливърпул както на терена, така и извън него", посочиха още от американската компания.

Клубът от "Анфийлд" бе закупен от ФСГ през октомври 2010 година, когато инвестиционната компания придоби акциите за сумата от 300 милиона лири от собствениците Джордж Джилет и Том Хикс.

Наскоро Челси бе продаден за сумата от 4,250 милиарда лири, така че очакваната сума за акциите на Ливърпул се очаква да бъде сходна на тази.

Снимка: БГНЕС