Ливърпул е получил зелена светлина за привличането на полузащитника на Милан Исмаел Бенасер, твърдят слуховете около клуба. 

Алжирецът е считан за един от най-добрите халфове в Серия А и за малко повече от 3 сезона вече записа 126 участия за Росонерите, при които дойде през 2019-а. 

Бенасер има договор с Милан до 2024-а, но споразумение все още не е постигнато, което напоследък се случва често в клуба, така че шансовете на Ливърпул се увеличават. 

Счита се, че при това положение италианците могат да се съгласят да получат около 35 милиона паунда за играча през януари, а цената е съвсем приемлива за Мърсисайдци, след като Юрген Клоп търси решение за проблемите в средата на терена. 

Според слуховете обаче, е възможен и друг начин за осъществяване на сделката, след  като от Милан имат интерес към двама играчи на Ливърпул, така че може да осъществи потенциална размяна. Това са Наби Кейта и Алекс Олкслейд-Чембърлейн, чийто договори изтичат през следващото лято и за Червените също ще е добре да получат нещо в замяна.