Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обяви, че няма никакво намерение да напуска отбора, освен ато някой не поиска това от него. Германският треньор обаче призна, че има много работи, които трябва да се променят.

"Или сменяме треньора, или променяме много неща. Що се отнася до мен, освен ако някой не го поиска, няма да напускам", отсече 55-годишният Клоп, чийто договор с клуба е до 2026 година.

"Това означава, че трябва да променим други неща. Ще видим, това ще стане в бъдеще, не сега", уточни той на пресконференция преди мача за ФА Къп срещу Уулвърхямптън.

Ливърпул в момента е в средата на класирането на Висшата лига, на 10 точки от местата за Шампионската лига. През зимния трансферен прозорец Ливърпул вече си осигури услугите на нидерландския национал Коди Гакпо.

"Ако можем да търсим навън и да заменим някои от играчите, това има смисъл. Но ако не можем да доведем никой, не можем и това е ситуацията", добави той.

"Има цял списък от неща, които могат да ви се случат, когато сте треньор, и едно от тях е играчите да спрат да ви слушат", призна германецът.

"В Германия казваме, че треньорът не достига вече до футболистите. Разбирам, че това е впечатлението, което се създава понякога, но определено не е така. Може да зачеркнете това от списъка ви с предположения", катерогичен бе Юрген Клоп.