Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е пред своя мач под номер 1000 за тима срещу Челси в събота. Германецът уточни, че вижда напредък в играта, но отборът трябва да се защитава по-добре. Очакваше се "червените" да бъдат големият съперник на Манчестър Сити за титлата и този сезон, но тимът играе много колебливо до момента.

"Повечето време вървим в правилната посока и това, което научаваме, е, че футболни проблеми се оправят с футболни решения и винаги има изход", каза мениджърът на пресконференция в петък, цитиран от агенция "Ройтерс".

"За мен това е най-добрата работа на света. Не е спокойна и няма много почивки", каза още германецът.

"Имаме нужда от постоянство и да се защитава по-добре - нещо, което не правим. Трябва да покажем, че сме готови по всяко време", вярва треньорът.

Клоп се върна и към кариерата си, която до момента е в 23 сезона в три различни клуба в две страни, като той е спечелил 3 титли и Шампионската лига.

"Чувствам се благословен. Имах три фантастични клуба, които ми дадоха възможност да работя. Научих много, но не знам най-важното нещо, което съм научил. Когато отидеш някъде, никога не знаеш как ще тръгне. Аз съм истински късметлии", смята Клоп.

"Преди 22 години, когато станах мениджър, нямаше смартфони, имаше толкова по-малко информация. Анализирах мачовете на DVD. Когато искахте да разберете какво мислят другите, питахте или четяхте вестник. Беше лесно да избегнеш критиките. Вълнува ме мнението на другите, но на хората, които уважавам", каза той.

"Сега потъваме в социалните медии, о, Боже! Всеки без експертиза има мнение. Преди пишеш писмо на вестника и чакаш да го публикуват. Какъв е съветът на един 55-годишен човек? Игнорирайте околния свят", завърши Юрген Клоп.