Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обяви, че е видял положителни промени в играта на "червените" при загубата на Ливърпул от Брайтън с 1:2 миналата вечер и увери, че отборът "няма да се срине" въпреки поредицата от слаби резултати в последните седмици. Преди две седмици мърсисайдци бяха разбити от Брайтън с 3:0 във Висшата лига, а вчера "чайките" отстраниха именития си съперник от ФА Къп.

"Имахме добре моменти, направихме стъпки в положителната посока, но трябва играем по-добре. Трябва да покажем уважение към играта на Брайтън, те са много силни. Днес имаше положителни знаци и трябва да ги използваме. Някои играчи се справиха много по-добре. В предишния мач нямаше как да спечелим, но днес нямаше да е изненадващо да победим", коментира Клоп след поражението. Ливърпул вече има 9 загуби в 31 мача през сезона, след като в предишната кампания тимът записа 4 поражения в 63 двубоя.

"Мога да ви уверя, че няма да се сринем. Ако ви изглежда така, ще ви разочаровам. В края имаше разочарование и си изкарахме жълти картони, това се случва. След Световното първенство искахме да влезем в серия, но за момента това не се случва. Това означава, че трябва да продължим да работим. Днес имаше много добри моменти. Не съм съвсем доволен от представянето ни, но беше по-добре в сравнение с мача преди две седмици", допълни треньорът на Ливърпул, който разкри, че клубът няма да привлича нови играчи до затварянето на трансферния прозорец.

За "червените" предстои гостуване на Уулвърхемптън в събота, след което на 13-ти февруари ще се играе дербито с Евертън на "Анфийлд".