Въпреки че преди края на 2022 г. беше обявено, че настоящите собственици на английския гранд Ливърпул "Фенуей Спортс Груп" проявяват интерес към продажбата на гиганта от "Анфийлд", американците размислиха и вече не се интересуват от това. FSG е собственик на Ливърпул от 2010 г. и вече се интересуват само от частична продажба на акции, като една от опциите е настоящият миноритарен акционер "Red Bird Capital Partners" да увеличи процента от сегашните си 11 процента.

Както "Мирър" съобщи, те се интересуват от увеличаване на дела си в Red Bird, което би донесло на FSG един милиард евро печалба, като се смята, че трябва да достигнат около една трета от структурата на собствеността.

"Червената птица" купи италианския Милан, има сериозен акционерен дял и във френския Тулуза, пише "Труд". От FSG пък размислиха за пълна продажба след съобщението, че до април или май тази година Манчестър Юнайтед ще бъде продаден от семейство Глейзър (те искат шест милиарда паунда) и американците на "Анфийлд" смятат, че тази продажба на техния най-голям конкурент ще повиши допълнително цената на клуба им.

Иначе инвеститори от Катар имаха сериозен интерес към закупуването на клуба, но това срещна бурни реакции сред феновете.