Мохамед Салах обяви, че винаги е искал да подобри рекорда на Роби Фаулър по голове във Висшата лига, след като го направи при историческото 7:0 над Манчестър Юнайтед вчера. 

Египтянинът вкара на два пъти при разгрома и вече има 129 попадения в Премиър Лигата, надминавайки постижението на Фаулър, който той държеше 16 години. В  съблекалнята Салах получи специален екип с №129 на гърба, а освен  това вече може да се похвали и с 12 гола във  вратата на Червените дяволи. 

„Много е специално да спечелим подобен мач по такъв начин, но трябва да останем смирени и да не се главозамайваме, за да продължим да печелим. Не мога да лъжа и ще призная, че още откакто дойдох в клуба през 2017-а и вкарах 31 гола в първия си сезон, исках да подобря рекорда на Фаулър“ заяви Салах. 

„Винаги съм преследвал този рекорд и да го подобря точно срещу Юнайтед и то при победа с такъв резултат, е просто невероятно. Сега вече сме 5-и и имаме мач по-малко, така че трялва да се насладим на момента“ добави нападателят, който макар и да не прави кой знае колко силен сезон, вече има 22 гола в 37 мача, но все пак едва 11 са във Висшата лига.