Новото нападение на Ливърпул процъфтява и това се видя ясно при победата със 7:0 срещу Манчестър Юнайтед, заяви бившият защитник на "червените" и настоящ анализатор на "Скай Спортс" Джейми Карагър. Той подчерта, че ролята на Коуди Гакпо е била ключова, а Юрген Клоп е спечелил мача тактически още преди началото му.

"Нека не забравяме предисторията. Научаваме, че Роберто Фиримино вече няма да бъде в клуба, Садио Мане не е в Ливърпул от края на миналия сезон, а самият отбор не се бори за много през пролетта. На фона на всичко това е хубаво да видиш какво правят Гакпо, Нунес и Салах. Луис Диас пък скоро се завръща, а Диого Жота е на пейката. Просто получаваме превю на това, което предстои за офанзивната тройка", заяви Карагър за "Скай Спортс".

"Дали някога ще видим нещо подобно на предната атакуваща линия? Не знаем. Нека не забравяме обаче, че Манчестър Юнайтед е съперник от най-високо ниво. Влизайки в този мач, те бяха един от отборите в най-добра форма в Европа.

"Това, което видяхме в неделя, е много оптимистично за нападението на Ливърпул в бъдеще. Те просто пречупиха волята на Юнайтед по начина, по който сме свикнали да виждаме през последните години. Надиграха ги тотално и вкараха много голове".

Карагър подчерта, че най-интригуваща за него е била играта на Коуди Гакпо, който имаше само два гола в 11 мача след трансфера си за 45 милиона лири от ПСВ Айндховен през януари. Бившият защитник похвали мениджъра Юрген Клоп за начина, по който го използва.

"Напоследък той не само вкарва, а и играе много добре. За него и за Харви Елиът мога само да кажа, че запълват две позиции, които до този момент бяха свободни за някой да ги запълни", продължи Кара.

"За да бъда честен, исках да видя Жота вместо Гакпо, защото мислех, че той ще се справи по-добре с пресата в нападение. Мислех си, че той ще помогне на Ливърпул да печели топката в тази зона повече, отколкото би го направил Гакпо. Мислех и че Байчетич напоследък се представя по-добре от Елиът. Сигурно вече разбирате колко изненадан останах.

"Юрген Клоп уцели право в десетката. Тактиката бе фантастична, а Гакпо и Елиът бяха в основата на това. Юнайтед играе човек за човек. Фред беше с Хендерсън, Вегхорст получи Фабиньо, а Каземиро се грижеше за Харви Елиът. Ливърпул обаче излезе с "диамант" и се чудеха кой да пази Гакпо. 

"Това отвори толкова много пространства, че двамата вътрешни халфове на Юнайтед бяха на 25 метра един от друг. И кой беше с Гакпо? Никой. Той поемаше топката абсолютно непокрит в средата на терена. Клоп се справи гениално с тактиката за мача".